SOS GSM alarmi

Sami GSM aparati, ki imajo na zadnji strani ohišja vgrajen SOS gumb za klic v sili v praksi ne pomenijo nič drugega kot nerealno obljubo varnosti.

Zaradi tega svetujemo svojcem, da svojim starostnikom zagotovijo minimum od minimuma varovanja na daljavo, saj ko starostnik resnično potrebuje pomoč se običajno njegov mobilni telefon nahaja kje na omarici, mizi … samo ne v dosegu rok, da bi lahko sprožil klic v sili.

Kako vas naj v takih primerih pokliče, ko je realno ogroženo njegovo zdravstveno stanje ali celo življenje. Denimo padec, po katerem se starostnik, ne zmore več pobrati. Lahko bi vas poklical po telefonu, vendar ga nima pri sebi. Lahko bi klical na pomoč, vendar je njegov glas prešibak.

Minimalni standard varovanja na daljavo je brezžična tipka oziroma gumb, ki je povezan/a z bazno enoto, ki sprejme alarmni signal ob sprožitvi klica v sili in obvešča svojce ali druge osebe, da potrebuje pomoč. Ob tem je potrebna samodejna vzpostavitev dvosmerne komunikacije.

Prav tako ne svetujemo uporabe različnih SOS sprožilcev z Bluetooth (modri zob) brezžično tehnologijo za povezovanje različnih digitalnih elektronskih naprav – saj v takem primeru potrebuje starostnik pametni mobilni telefon, katerega uporabe večinoma starejših ni vešča. Prav tako pa se je v praksi pokazala pomanjkljivost dosega zaradi betonskih sten ali drugih ovir.

V kolikor se odločite za nakup tovrstnih naprav, ker želite prihraniti,vam slednje odsvetujemo – da se ne bo zgodilo, da vaš starostnik – ko bo realno potreboval pomoč, le-te ne bo mogel priklicati.

V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj primerov tehnologije za varovanje starejših, ki so se v praksi dobro izkazale, in sicer od najbolj enostavnega varovanja z mobilnim telefonom MAXCOM z SOS brezžično zapestnico, do izjemne rešitve s pametno uro SAFEMOTION – LUNAtel in sistemom LUNAklic ter Urmet ATE | assist 4 SOS GSM.

V Evropski uniji se razvija veliko projektov, ki nudijo relativno visoko stopnjo varovanja na daljavo za starejše in druge osebe potrebne pomoči. Moramo pa opozoriti, da je dobro predhodno preveriti, katera tehnologija je za varovanje naših najdražjih najprimernejša.

Glede na dolgoletne izkušnje in ob stalnem temeljitem testiranju različnih naprav za varovanje na daljavo, ki so dostopne na tržišču, vam lahko naši strokovnjaki svetujejo za vas najbolj primerno opremo za varovanje na daljavo.

Za več informacij in svetovanje nas kontaktirajte.

Content | Menu | Access panel