PAMETNA URA LUNAtel S4 in LUNAklic naprava

Pametna ura Lunatel je bila razvita s ciljem ponuditi ostarelim občutek varnosti ter krepitve njihove samostojnosti in samozavesti v vsakdanjem življenju. Pametna ura Lunatel je namenjena tako starostnikom in otrokom, kot tudi ljudem z demenco in zdravstvenimi težavami. Prav tako pa je primerna tudi za osebe, ki se počutijo iz kakršnega koli razloga ogrožene ali pa je narava njihovega dela rizična.

Z leti, ko morda ostanemo sami, postanejo potrebe po pomoči še nekoliko izrazitejše. Če se osamljenosti pridružijo še zdravstvene težave, je še toliko pomembneje, da imamo ob sebi nekoga, ki nam lahko pomaga. Z nami ste lahko tudi sami.

Raziskovalni inštitut v Beljaku je leta 2012 pričel z razvojem mobilne naprave. Cilj je bil razviti mobilno napravo, ki varuje in nudi pomoč ljudem z blago ali zmerno obliko demence.

Plod dvoletnega razvoja pa je pametna ura. Ta je bila leta 2014 nagrajena tudi s strani »European AAL Award«. Pametna ura Lunatel se ponaša z moderno stilsko obliko in ponuja rešitev za vse, ki potrebujejo zaščito in iščejo varnost za sebe ali svoje bližnje.

KOMU JE NAMENJENA PAMETNA URA LUNAtel

Je tudi v vaši družini ostarel ali ranljiv družinski član? Vas zanima zakaj vaš otrok ni prišel iz šole pravočasno in kje se nahaja? Želite biti opozorjeni, ko dementna oseba zapusti varno območje? Ali pa preprosto opravljate delo, kjer je možnost ogroženosti vašega zdravja ali življenja?

Če ste na vsaj eno od zgornjih vprašanj odgovorili z da, potem smo prepričani, da vam lahko ponudimo rešitev. In ta rešitev je pametna ura Lunatel. Danes, ko tehnologija vstopa na vsa področja našega življenja je dobro vedeti, da obstaja tudi tehnologija, ki je nastala z iskreno željo po pomoči ljudem, ki jo potrebujejo.

Pametna ura Lunatel vam s svojo stilsko obliko ponuja udobno nošenje na zapestju roke. Primerna je za vsakodnevno uporabo, na zelo nevsiljiv način. Pri starostnikih z demenco je to še posebej pomembno. Te osebe včasih le stežka sprejmejo še tako preprosto odločitev, kot je nošenje pametne ure. Za ta primer ima pametna ura možnost nastavitve slik ožjih družinskih članov. Ti se ob klicu ali prejetem sporočilu prikažejo na zaslonu ure. To je v večini primerov dovolj, da dementna oseba ne zavrača nošenja le te na zapestju. Premore tudi možnost vklopa »audio«, ki je še posebej primeren za ljudi z motnjami vida. V prijaznem tonu uporabniku pove točen čas, prebere pa mu tudi sporočila in opomnike.

SOS GUMB

Pametna ura Lunatel zagotavlja uporabniku klic v sili, kjerkoli se ta nahaja in kadarkoli je ta nujno potreben. Deluje po principu vrstnega reda vpisanih kontaktov oziroma verige alarmiranja. Po sprožitvi SOS signala s strani uporabnika, prične s klicanjem in obveščanjem oseb, ki so vpisani v verigo kontaktnih oseb.

Po navadi so to ožji družinski člani, sorodniki, sosedi, patronažne službe, zdravstveno osebje, skrbniki, itd. Skratka ljudje, ki jim uporabniki zaupajo in so hkrati pripravljeni prevzeti nase skrb zanje. Uporabnikom je omogočen vnos do 6 telefonskih številk.

KLICANJE SKRBNIKOV IN KONTAKTOV

Pametna ura Lunatel je lahko tudi pameten telefon za starejše. S souporabo SIM kartice uporabniku omogoča klicanje kot običajen telefon. Omogoča listo kontaktov s slikami, ki še posebej ostarelim olajšajo prepoznavo kdo jih kliče, oziroma koga morajo poklicati sami. Možnost nastavitve zvočnega signala za alarme, klice in sporočila ali opozarjanje le prek vibracije pametne ure.

Klici in SMS sporočila si sledijo v zaporedju 25 sekund. To pomeni, da je po neodgovorjenem klicu prve osebe v verigi, klicana druga oseba, in tako naprej. Če je prišlo do nehotenega stiska gumba za klic v sili, lahko uporabnik tega preprosto prekliče. Prav tako pa pametna ura Lunatel istočasno s poslanim alarmom vedno pošlje tudi povezavo do strani, kjer lahko kontaktne osebe uporabnika v verigi alarmiranja vidijo, kje se uporabnik nahaja. Njegovo točno lokacijo, kjer je sprožil alarm oziroma od koder je poklical na pomoč.

SOS gumb za klic v sili lahko uporabnik uporabi vedno, ko je ogroženo njegovo zdravstveno stanje ali celo življenje. Denimo padec, po katerem se starostnik, ne zmore več pobrati. Lahko bi vas poklical po telefonu, vendar ga nima pri sebi. Lahko bi klical na pomoč, vendar je njegov glas prešibak. Pametna ura LUNAtel poskrbi, da je pomoč vedno na dosegu roke.

KLIC V SILI

Klic v sili najpogosteje zaslišimo kot klic “Na pomoč!” oziroma “Pomagajte!”. Po navadi so to besede ogrožene osebe z namenom opozoriti nase, svojo stisko ali nesrečo. Ste se že kdaj tudi sami znašli v stiski ali potrebovali pomoč? Potem zagotovo veste, da je pomoč sočloveku ena od najplemenitejših vrednot življenja. Naj gre za pomoč zdravnika, medicinske sestre, gasilca, policista ali povsem običajnega mimoidočega je pomembno, da ta nastopi čim prej. Kadar se neljubi dogodek zgodi v prisotnosti drugih oseb ali na prostem je pomoč ponavadi nudena dovolj hitro. Problem pa nastane, ko je ogrožena oseba prepuščena sama sebi. Starostniki, ki živijo sami, so ena od najranljivejših skupin.

Obstaja nemalo primerov, ko starostniki po padcu in nastali poškodbi tudi po več ur kličejo na pomoč. Zaradi zlomljenega kolka, počene medenice ali celo premika vretenc hrbtenice ležijo na tleh in v bolečinah upajo, da jih nekdo sliši. Bolečine, ki nastanejo pri takšnih poškodbah, osebo dobesedno paralizirajo in ji onemogočijo vsakršen premik. Starostnik, ki živi sam, je zato dejansko obsojen na mučno čakanje in naključni obisk sosedov, ki ponavadi v šoku pokličejo reševalce.

Lahko rečemo, da kratek odzivni čas na klic v sili, zmanjšuje možnosti za poslabšanje zdravstvenega stanja prizadete osebe! Kaj pa če bi obstajal nekdo, ki bi se vedno odzval na naš klic?

LUNAklic

Lunaklic je naprava, ki vam omogoča varnost in bivanje v domačem okolju tudi, ko nastopijo zdravstvene težave in z njimi ostanete sami. Z napravo boste kadar koli lahko sprožili klic v sili in si s tem zagotovili hitro nudenje pomoči. Že en sam stisk gumba je dovolj, da naprava prične s klicanjem dogovorjenih kontaktnih oseb. To so ponavadi vaši najbližji, sorodniki, sosedje, znanci, zaupni zdravnik, ali medicinsko osebje. V primeru, da nobena od kontaktnih oseb ni dosegljiva, klic prevzame 24-urni dežurni klicni center LUNAtel. V primerih, kjer je potrebna nujna medicinska pomoč, je reakcijski čas ključnega pomena. Zato je še posebej pomembno, da se na klic v sili, vedno odzovemo takoj.

Verjamemo, da je v sodobnem načinu življenja, skoraj nemogoče biti dosegljiv 24 ur na dan. Zato smo se v podjetju odločili, da vam in vašim bližnjim ponudimo storitev klicnega centra LUNAtel. Ta je za vas dosegljiv 24 ur na dan, 365 dni na leto, tudi med prazniki.

Za več informacij in svetovanje nas kontaktirajte.

Content | Menu | Access panel