Kaj je varovanje na daljavo

Varovanje na daljavo je namenjeno starejšim osebam, bolnikom, invalidom in drugim, ki so potrebni pomoči, ker živijo sami ali so večji del dneva sami, so doživeli izgubo oziroma se ne počutijo varne, se jim je življenski prostor zaradi bolezni zožil na bivanje v stanovanju in obstaja možnost nenadnega poslabšanja zdravja, nevarnost padca, ogrožanja ipd.

Varovanje na daljavo omogoča samostojno, dostojno in varno življenje doma, saj poteka neprekinjeno 24 ur dnevno, vse dni v letu. SOS sistem tehničnega varovanja na daljavo se poveže s svojci, prijatelji, oskrbovalci ali negovalci na domu, z zasebno varnostno službo ali centri za pomoč na domu.


Predvsem je potrebno zbrati dovolj pravih informacij o dobavi, garanciji, servisu, …

Glede na dolgoletne izkušnje in ob stalnem temeljitem testiranju različnih naprav za varovanje na daljavo, ki so dostopne na tržišču, vam lahko naši strokovnjaki svetujejo za vas najbolj primerno opremo za varovanje na daljavo.

Starejše osebe, ki imajo svojce, katerim naprimer angleščina in programiranje delovanja, nastavitve tehničnih naprav ne delajo težav, svetujemo katere naprave za varovanje na daljavo lahko kupijo sami preko spleta. Vendar v tem primeru v večini primerov naprave ni mogoče povezati s klicnimi centri!

Z željo, da bi bil vaš vsakdan manj pod vplivom stresa in strahu, vam svetujemo, da prepustite skrb za ureditev varovanja na daljavo strokovnjakom.

V Evropski uniji se razvija veliko projektov, ki nudijo relativno visoko stopnjo varovanja na daljavo za starejše in druge osebe potrebne pomoči. Moramo pa opozoriti, da je dobro predhodno preveriti, katera tehnologija je za varovanje naših najdražjih najprimernejša.

Za več informacij in svetovanje nas kontaktirajte.

Content | Menu | Access panel