Na kaj moramo biti pozorni pri cilindričnem vložku vhodnih vrat

Ob nakupu ali najemu nepremičnine moramo takoj zamenjati cilindrični vložek v ključavnici vseh dostopov v hišo ali stanovanje. Pri nakupu moramo biti pozorni na pravilno dolžino (izmero) cilindričnega vložka, saj predolg vložek na zunanji strani vrat omogoča zelo enostavno lomljenje le-tega.

POSEBEJ PRI STAREJŠIH OSEBAH MORAMO POSKRBETI, DA IMA CILINDRIČNI VLOŽEK NA NOTRANJI STRANI GUMB OZIROMA, DA OMOGOČA OBOJESTRANSKO ZAKLEPANJE IN ODKLEPANJE! DA SE NE ZGODI, DA OSTANE KLJUČ NA NOTRANJI STRANI VSTAVLJEN TAKO, DA NE MOREMO VSTOPITI V STANOVANJE, KO OSEBA POTREBUJE POMOČ – SAJ TO POMENI DODATNO IZGUBLJEN ČAS IN MOŽNOST, DA BO POMOČ STAREJŠI OSEBI PREPOZNA.

Tudi če nimamo denarja, pač kupimo cenejše cilindrične vložke. Priporočam pa vam vsekakor nakup cilindričnega vložka z zaščitenim patentiranim profilom in varnostno (lastniško) kartico, kar vam zagotavlja, da ne more nekdo nepooblaščeno kopirati vašega ključa ali da nekdo zadrži ključ brez vaše vednosti, saj imate pri proizvajalcih kvalitetnejših cilindričnih vložkov tudi evidenco izdelanih ključev.

Veliko vlomov se pripeti kakšno leto po vselitvi v novo stanovanje saj zaradi veliko različnih izdatkov običajno ključavnico zanemarimo. Pa zakaj bi jo menjali – a ne – saj je cilindrični vložek nov… Vlomilec pa ima lahko delo, saj si je v teku gradnje zagotovil kopijo ključa vašega stanovanja…

Prav tako moramo poskrbeti, da na zunanji strani vrat cilindrični vložek ni predolg in da je zaščiten z varnostnim okovjem oziroma varnostnim ščitom, ki ga je mogoče demontirati samo iz notranjosti. Še bolje pa je, da je sam cilindrični vložek, kakor tudi varnostni ščit izdelan tako, da onemogoča vlom z lomljenjem cilindričnega vložka, preprečuje vrtanjem vanj in v ključni del mehanizma ključavnice in ne dovoli izvleka cilindričnega vložka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Content | Menu | Access panel